27.3.17

קניידלך קליל ומהיר



אין כמו קניידלך! זה המאכל האהוב עלי בפסח (וגם כל השנה... כשאני חולה אני אוהבת לאכול מרק עוף עם קניידלך).
אגלה לכם סוד - פסח הוא החג האהוב עלי מהילדות, נו מה זה החופש הכי ארוך (עכשיו שאני אמא ל-3 אז אולי קצת פחות כייף עניין הופש...אבל...). אגב אני אוהבת את פסח לא בגלל המצות אלא למרות המצות...

16.11.16

עוגת בננה שוקולד עם קרמבל


אין כמו ריח עוגה לקראת כניסת שבת.. ממש עונג שבת. 
העוגה הזו מתפצפצת בפה בזכות הקראמבל ומבפנים נימוחה וכייפית.
והכי כייף שממש קלה להכנה! (בלי מיקסר!!)

15.7.16

אדום אדום או שלום שלום... רצועות עגל מוקפצות בצ'ילי שום ודבש


הרבה זמן לא כתבתי, האמת שאני מושבתת בזמן האחרון אבל זה כבר סיפור אחר. אז אני לא אכביר במילים רק אספר שהמתכון קליל ולוקח 20 דקות גג וכמובן 100% טעם.

מצרכים:

4.4.16

בראוניז ב-10 דקות

רגע לפני שטירוף פסח מגיע תמצאו כמה דקות של שקט ותכינו את המתכון הכייפי שלי. אגב לדעתי חלק גדול של סוד המתכון הוא שצריך ללכלך רק סיר, כוס מדידה וכף!

7.1.16

תפוחי אדמה קריספי קריספי

אני אוהבת אוכל קריספי, כזה שמתפצפץ בפה כמו ביסלי.. כמה שיותר קרנצ'י יותר טוב!
תפוחי האדמה האלו פשוט מושלמים בשביל מי שאוהב קריספי-קראנצ'.
 

22.12.15

מאפינס תרד אלוהיייייים במולטיקייק

איך איך כבר שנתיים יש לי מולטיקייק ולא העלתי מתכונים? איך?????
לא ברור, אבל הנה זה קורה - מתכון למאפינס מלוח - מאפניס תרד!

20.10.15

פולנטה

מחמי הברזילאי אני לומדת כל מיני מאכלי טעימים, אחד מהם שהקטנה שלי מטורפת עליו הוא הפולטנה - שזה תבשיל מקמח תירס. נשמע אולי מוזר, אבל טעים טעים!ההכנה ממש קלה, והטעם גן עדן!


22.8.15

המוקפץ שקפץ



אין כמו מוקפץ קליל ביום שבת, במיוחד שבעלי יקירי הוא הסו-שף ועושה את כל ההכנות (בזמן שאני חוצפנית ישנה לי), וכל מה שנותר הוא להקפיץ לתבל ולזלול!
כמו תמיד איך שיש משהו חדש על המדף אני רצה לקנות ולבשל, הפעם נבחרו רצועות עגל טרי להקפצה באריזה מגניבה לחלוטין ששומרת על טריות. אני חייבת לציין לטובה את הבשר, יצא רך עסיסי והרגיש טרי טרי.

25.7.15

סלמון בטריאקי

הפעם יש לי מתכון אליפות!
למה אליפות? 
כי לוקח להכין 5.5 דקות (תיזמנתי).
ההגשה מרשימה (כאילו הייתם במטבח 10 שעות).
והכי חשוב - טעם גן-עדן!

מה צריך לקנות?

19.4.15

חגיגת בשרים

בדרך כלל אני מפרסמת מתכונים עם צילומים והסברים, הפוסט היום קצת שונה, היום אספר לכם על חוויה כייפית שחוויתי ואנשים חדשים שהכרתי וכמובן בשרים בכל זאת יום העצמאות מתקרב.
אני אתחיל בתמונה הזו...

צילום: Gabi Shemaya
צילום: Gabi Shemaya
נכון מדהים, מעלף, מגניב... עוד מילות תואר שכאלו.. פה התארחתי. 
אתחיל מההתחלה, סלאם העירקי אירח אותנו בבייתו שבטירה וגיתי זמיר בישל או יותר נכון מינגל מטעמים. סלאם קיבל אותנו כמיטב המסורת בקפה שחור חזק, בכלים מדהימים - תראו בעצמכם, סיפר לנו על תולדות משפחתו ועל שנות הניסיון בבשר. לאחר מכן גיתי סיפר לנו על המשק ועל הניסיון שלו. לאחר שכל מיצי הקיבה כבר פעלו (כמה אפשר לשמוע על אוכל ובשר ולא לרייר) עברנו לאזור הגריל.