16.3.15

פלפלים קלויים


מה עושים כשמטיילים ככה סתם ביום שמש של קייץ בשוק האיכרים ונתקלים במבצע של פלפלים אדומים קטנים ויפייפים במחיר מטורף של 1.99??? אם אתם אני - אתם קונים בערך 2 שקיות מפוצצות ורק בבית חושבים מה עושים.... אז חשבתי וחשבתי ובסוף התחשק לי על פלפלים קלויים עם מלא מלא שום ושמן זית משובח שבדיוק הגיע אלי מספרד. למרות כל הכמות שעשיתי עדיין נשארו מלא פלפלים אז נראה לי שהשבוע יהיה שבוע שקשוקות ועוד כל מיני... נחכה ונראה מה יתחצ'מק.


חומרים:

כמה פלפלים שיש  - אפשר בכל מיני צבעים...
5 שיני שום - גם פה אפשר יותר...
1/4 כוס שמן זית.
מלח.
אופציונלי - 3 כפות חומץ.

אז קדימה לעבודה...


שוטפים היטב היטב את פלפלים, מסדרים אותם בתבנית (כמו חיילים!) וזורקים שום ביניהם. 





 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ומשך 50 דקות לפחות,


דגש - לא שמים כלום בתבנית - רק פלפלים ושום - בלי שמן...אין צורך.

לאחר מכן מכניסים (שהכל חם חם) ישר לשקית "סופר" נקייה... וקושרים, ומניחים בצד לחצי שעה (לא יותר כי אז זה מתקרר וקשה לקלף).



 לאחר חצי שעה זה נראה כך:


ועכשיו לחלק הארוך - לקלף..................................


אחרי כל פלפל שמקלפים מניחים במסננת להגרת נוזלים.


 וזה מה שנשאר בשקית בסוף....

כמובן שגם את השום קולפים ומניחים בצד.

לאחר כחצי שעה של הגרת נוזלים, יש 2 אופציות -
1. לחתוך את הפלפלים לפרוסות דקות (זה מה שאני בחרתי).
2. לחתוך לרבעים.

ולאחר מכן למעוך את שיני השום עם מזלג ולערבב עם השמן זית והפלפלים.
להעביר לצנצנת זכוכית אטומה (או קערה עם אין) לשים במקרר לפחות לכמה שעות - עדיף ללילה שהטעמים יספגו -





ובתאבון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה