3.5.13

מאפה תרד וגבינות חגיגי לשבועות

איזה כייף עוד מעט חג שבועות. אני מאוד אוהבת את החג הזה, יש הרבה מאכלים טעימים טעמים ותמיד אפשר להשתולל ולנסות דברים חדשים. היום הייתי בסדנה לשבועות מטעם חברת תנובה. הכנו שם שני דברים קינוח מתוק ומאפה מלוח. הקינוח המתוק לא היה לטעמי כ"כ אבל המלוח היה ואווו!

(אני "מזהירה" מראש שהתמונות לא באיכות הכי הכי, כי זה צולם באייפון...)


אז קדימה לעבודה...

חומרים:

בצק עלים מופשר ומוכן לעבודה.

למילוי:
1 קוט'ג.
250 ג' קשקבל.
1/4 כפית אגוז מוסקט.
חבילת עלי תרד קצוצים לאחר אידוי.
250 ג' גבינת פטה מפוררת.
ממרח ארטישוק (לא חובה אפשר להמיר בטאפנד זיתים)

** חומרים מספיקים ל-2 מאפים **

אז בואו נלכלך קצת את המטבח:

מרדדים מעט וחותכים את הבצק לעיגול (קוטר של תבנית עוגה 24)
וחותכים חתכים בשולי הבצק, ומקפלים למשולש, כך:



לאחר מכן מורחים כף גדושה של ממרח ארטישוק. 


ונוסיף שכבה של גבינות:
1 קוט'ג + חצי מכמות הקשקבל המגוררת + אגוז מוסקט.

ומעליה שכבה של התרד הקצוץ + גבינת הפטה + הקשקבל.














נבריש את הקצוות של הבצק בביצה:
















נעביר לתבנית, והופס לתנור לחצי שעה בחום של 180 מעלות.














וזה מה שיצא:















בתאבון!!!

2 תגובות: