28.4.13

עוגיות חמאה עם טוויסט לימוני


לפעמים יש ימים מעצבנים היום היה אחד מהם, אבל אין כמו תרפית אפייה, ואין כמו עוגיות חמאה עם זאת לפעמים צריך שינוי... אני בטוחה שאני לא הראשונה שחשבה על זה - היום הוספתי טוויס לימוני בעוגיות שלי, תחילתה של ידידות מופלאה? כמובן שניסיתי פעם ופעמים ואולי שלוש עד שהגעתי למתכון המושלם (מבחינתי)... אז בלי הרבה בילבולי שכל - בואו נאפה!

חומרים שרצוי שיהיו....

תאמינו או לא - יוצא בערך 80-100 עוגיות (בגודל שתראו בתמונות...)


200 גרם חמאה (או מחמאה מזולה וכו'.... ולא לצערי לא ניתן להחליף בשמן וכו'...).
1/2 כוס סוכר.
1 חבילת סוכר וניל.
1 ביצה.
2 כוסות קמח (400 ג').
כף תמצית וניל.
1/2 לימון סחוט.
גרידה מלימון שלם (בינוני או קטן במידה ובא לכם טעם מעודן יותר של לימון).

אז איך מכינים? 

ממיסים את החמאה במיקרוגל, מוסיפים את כל החומרים לפי הסדר ומערבלים במיקסר עם וו גיטרה.


עוטפים היטב בנייר נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות (עדיף 4 שעות), למה? בגלל שהחמאה מומסת וקשה לעבוד עם הבצק ככה. אם תעשו את אותו הדבר עם חמאה קרה אפשר לחכות רק שעה - לדעתי הבצק יוצא פחות טוב - לשיקולכן...





נכסה את משטח העבודה שלנו בנייר נצמד (ככה יהיה קל לנקות!).

נחלק את הבצק ל-4 ונרדד כל רבע ונקרוץ עיגולים והופס לתנור... בחום בינוני בערך 10 דקות (אני עושה בטורבו) כמובן תלוי בתנור.
הכי הכי הכי חשוב להיות ליד התנור שלא ישרפו...מבאס מאוד.

מגש ראשון מתוך 4!!!




מגש שני....





גירוד שאריות הבצק עד למגש האחרון... 

בתאבון...




יאמי יאמי!
ואל תשכחו לספר איך יצא לכם...


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה