אין כמו עוגה ואין כמו עוגת שכבות! העוגה הזו גם מרשימה וגם כפיית לאכילה והכי הכי הכי חשוב קלה להכנה :) אך מצריכה סבלנות בין השלבים.
הערה חשובה: העוגה מתאימה גם למי שאלרגי (או סתם לא אוכל) גלוטן.... וגם מתאימה לפסח.
אז בלי דיבורים מיותרים כי היום ערב חג... קבלו את המתכון החגיגי:
לתבנית 24 קפיצית בלבד
שכבה 1:
5 חלבונים.
3/4 כוס סוכר.
1 כוס קוקוס.
הצעה לגיוון - למי שלא אוהב קוקוס אפשר להמיר בסקווטים של פסח - חבילה ו200 גרם שוקולד.
קוצצים בסקווטים וממסים שוקולד במיקרו. מערבבים ולתבנית. מצננים במקרר לשעתיים לפחות לפני השכבה הבאה!
שכבה 2:
אינסטנט פודינג שוקולד.
3/4 כוס סוכר.
1 כוס קוקוס.
הצעה לגיוון - למי שלא אוהב קוקוס אפשר להמיר בסקווטים של פסח - חבילה ו200 גרם שוקולד.
קוצצים בסקווטים וממסים שוקולד במיקרו. מערבבים ולתבנית. מצננים במקרר לשעתיים לפחות לפני השכבה הבאה!
שכבה 2:
אינסטנט פודינג שוקולד.
1 כוס חלב.
1 שמנת מתוקה להקצפה (עדיף 32%)
שכבה 3:
1 שמנת מתוקה להקצפה (עדיף 32%)
שכבה 3:
אינסטנט פודינג וניל.
1 כוס חלב.
1 שמנת מתוקה להקצפה (עדיף 32%)
שכבה 4:
1 חבילת שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו.
1 חבילת שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו.
1/2 חבילת שמנת מתוקה להקצפה.
אז קדימה לעבודה:
שכבה 1:
נקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, לאחר מכן נקפל את הקוקוס. נכניס לתבנית (ונצלם.... אה לא זה רק אני... :)
נכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות ל: 30-40 דקות. ונצנן היטב.
אמור לצאת בגוון לבן שזוף (כמו בתמונה משמאל).
שכבה 2:
נקציף את פודינג השוקולד עם השמנת והחלב (לפי ההוראות על הפודינג),
כמובן יש לכסות היטב בנייר נצמד לפני ההכנסה למקפיא....
שכבה 3:
נקציף את פודינג הוניל עם השמנת והחלב (לפי ההוראות על הפודינג), נוסיף על השכבה השנייה (לאחר שהצטננה) ונכניס שוב למקפיא למשך 4 שעות לפחות.
שכבה 4:
נוציא את העוגה מהמקפיא, ונחלץ מהתבנית בעזרת סכין:
בסיר קטן על הגז נמיס את השוקולד עם השמנת, ונמזוג על העוגה לאחר שהצטנן קצת (לאחר צינון של 2 דקות תוך כדי ערבוב).
לאחר מכן להכניס למקפיא לפחות לשעה.
כשעה לפני שאוכלים יש להעביר למקרר.
אז לי נשאר רק להגיד...
בתאבון !!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה