14.5.13

עוגת ארבע שכבות

אין כמו עוגה ואין כמו עוגת שכבות! העוגה הזו גם מרשימה וגם כפיית לאכילה והכי הכי הכי חשוב קלה להכנה :) אך מצריכה סבלנות בין השלבים.

הערה חשובה: העוגה מתאימה גם למי שאלרגי (או סתם לא אוכל) גלוטן.... וגם מתאימה לפסח.

אז בלי דיבורים מיותרים כי היום ערב חג... קבלו את המתכון החגיגי:


חומרים:
לתבנית 24 קפיצית בלבד

שכבה 1:
5 חלבונים.
3/4 כוס סוכר.
1 כוס קוקוס.
הצעה לגיוון - למי שלא אוהב קוקוס אפשר להמיר בסקווטים של פסח - חבילה ו200 גרם שוקולד.
קוצצים בסקווטים וממסים שוקולד במיקרו. מערבבים ולתבנית. מצננים במקרר לשעתיים לפחות לפני השכבה הבאה!

שכבה 2:
אינסטנט פודינג שוקולד.
1 כוס חלב.
1 שמנת מתוקה להקצפה (עדיף 32%)

שכבה 3:
אינסטנט פודינג וניל.
1 כוס חלב.
1 שמנת מתוקה להקצפה (עדיף 32%)

שכבה 4:
1 חבילת שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו.
1/2 חבילת שמנת מתוקה להקצפה.

אז קדימה לעבודה:

שכבה 1:
נקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, לאחר מכן נקפל את הקוקוס. נכניס לתבנית (ונצלם.... אה לא זה רק אני... :)






נכניס לתנור שחומם  מראש לחום בינוני של 180 מעלות ל: 30-40 דקות. ונצנן היטב.
אמור לצאת בגוון לבן שזוף (כמו בתמונה משמאל).

שכבה 2:

נקציף את פודינג השוקולד עם השמנת והחלב (לפי ההוראות על הפודינג),




 נוסיף על השכבה הראשונה (לאחר שהצטננה) ונכניס למקפיא למשך 4 שעות לפחות.


 כמובן יש לכסות היטב בנייר נצמד לפני ההכנסה למקפיא....



שכבה 3:

נקציף את פודינג הוניל עם השמנת והחלב (לפי ההוראות על הפודינג),  נוסיף על השכבה השנייה (לאחר שהצטננה) ונכניס  שוב למקפיא למשך 4 שעות לפחות.



שכבה 4:
נוציא את העוגה מהמקפיא, ונחלץ מהתבנית בעזרת סכין:



בסיר קטן על הגז נמיס את השוקולד עם השמנת, ונמזוג על העוגה לאחר שהצטנן קצת (לאחר צינון של 2 דקות תוך כדי ערבוב).
לאחר מכן להכניס למקפיא לפחות לשעה. 
כשעה לפני שאוכלים יש להעביר למקרר.


אז לי נשאר רק להגיד...


בתאבון !!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה