29.5.13

אלוהי פשוט אלוהי... או פוסט בניחוח איטלקי

באמת שהכנתי מתכון מהראש, זה לא כזה מסובך הבסיס הוא שמנת אבל הפעם באמת שיצא "אלוהי, פשוט אלוהי!". אז קבלו אותה במחיאות כפיים סוערות...פסטה (Reginette Napoletane -מאיטליה!!!) ברוטב שמנת סלמון מעושן ופטריות. תודו שכבר הריר נוזל לכם...
אז כפי שאתם יודעים לפני שבועיים הייתי באיטליה, דילגתי בשבילי הפסטה והפיצה וחזרתי לארץ עם כמויות של פסטה מיוחדת וטעימה. אז אתמול לא התאפקתי, לא העייפות ולא העצלנות הכניעו אותי הרעב - ניצח! ניסיתי לחשוב על רוטב מיוחד שיעשה כבוד לפסטה ו---מצאתי (לפחות לדעת בעלי יקירי). המתכון פשוט וקל להכנה, חצי שעה ואתם כבר יושבים לשולחן. אז בלי הרבה קישקושים קדימה לרוץ ולהכין..


אז מה צריך?

פסטה שווה - טליאטלה או פטוצ'יני מתאימות בול.
חבילת פטריות טריות.
3 כפות שמן זית.
25 ג' חמאה.
1 שן שום כתושה.
3/4 מיכל שמנת לבישול 10%.
קורט אגוז מוסקט (עדיף טרי).
2 כפות פרמז'ן.
קופסאת סלמון מעושן.
5 כפות ממי הבישול של הפסטה.
מלח ופלפל.

קדימה לעבודה....


את הפסטה נכין לפי הוראות היצרן, (ולא לשכוח לשמור בכוס בצד 5 כפות של מי הבישול).


במחבת חמה נשים את השמן זית ופטריות (שחתכנו מראש...) ונקפיץ, נוסיף 25 גרם חמאה ואת השן שום הכתושה ונערבב קלות.


נוסיף 3/4 מיכל שמנת לבישול 10% על אש נמוכה (שלא ירתח), נוסיף קורט אגוז מוסקט ו-2 כפות פרמז'נו


נוסיף את הסלמון המעושן חתוך לפרוסות ו-5 כפות מי בישול פסטה (המים של הפסטה הם עם מלח, לכן יש להמתין לסוף כאשר הרוטב מוכן ואז לטעום ולתבל).


אחרי שהרוטב מאוחד ונוסיף את הפסטה ונערבב,

נשאיר על אש נמוכה למשך 3-4 דקות.



עכשיו כל מה שנשאר זה לצלחת.... ובתאבון :)






פינת הטיפ

כאשר אתם פותחים קופסת שימורים, לפני שזורקים לפח - תשטפו אותה במים (אני גם עם סבון) ואז לפח - ואז הפלא ופלא הפח לא מסריח....



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה