13.3.13

עוגת תפוזים מעלפת

הבטחתי - אז הנה אני בפוסט שני באותו שבוע!! איזה כייף :)
אז נכון, פסח כבר ממש מחזר אחרינו ואורב בפינות האפלות ובשבוע הבא הוא פה! אך מחיטוט "קל" בארונות מסתבר שיש עוד מלא חמץ בבית. מה עושים? מצאתי לכם עוד סיבה לבזבז אותו, קדימה להכין עוגת לשבת וככה בעצם בקבלים שניים במחיר אחד - גם מחסלים חמץ וגם מרוויחים עוגה טעימה בטירוף. וגם יש סיבה להזמין אורחים....

חומרים: 

4 ביצים.
1/2 כוס סוכר.
כוס מיץ תפוזים.
1/2 כוס שמן.
שקית סוכר וניל.
כף תמצית וניל.
350 ג' קמח תופח.
קורט מלח.

לרוטב (כן כן לא טעיתי - רוטב לעוגה שלא תצא יבשה...)
חצי כוס מיץ תפוזים + כף סוכר.

אז קדימה לעבודה...

מפרידים 4 ביצים, את החלבון (לבן) שמים בקערת מקסר ומקציפים בקצב מהיר, אחרי 30 שניות (בערך) נתחיל להוסיף את הסוכר לאט לאט עד להקצפה יציבה.






לאחר מכן בקערה נפרדת נערבל את כל החומרים: כוס מיץ תפוזים (חייבים סחוט - אחרת לא טעים), 1/2 כוס שמן, שקית סוכר וניל, כף תמצית וניל, 350 ג' קמח תופח, קורט מלח - וכמובן את ארבעת החלמונים שהפרדנו מקודם)
כבר ניצלתי את ההזדמנות וסחטתי ליטר בריאות, מומלץ בחום!!!

ומאחדים את התערובות - אני בניגוד לאחרים מכניסה את הקציפה של החלבונים לקרעה הנוזלית ו"מקפלת" - ככה יותר קל, אבל לבחירתכם...


ונעביר לתבנית ששומנה מראש.


נכניס לתנור בחום של 180 מעלות בערך 45 דקות עד שהקיסם יוצא נקי.


אחרי שהעוגה תצטנן - נכין את הרוטב:
נכניס לסיר קטן חצי כוס מיץ תפוזים + כף סוכר ונרתיח על הגז עד שיתאחדו.
לאחר מכן נשפוך על העוגה (כאשר הרוטב עוד חם והעוגה הצטננה).


מקווה שתהנו!

בברכת יום חמישי שמח :)
(זה כבר הפך למשפט קבוע בעבודה - קדימה תאמצו אותו גם - זה עושה שמח)


בתאבון :)

5 תגובות:

  1. היי מורן, לא ציינת כמה זמן בתנור?
    תודה רחלי:)

    השבמחק
  2. הי רחלי,
    צודקת - מייד מתוקן.
    בתנור בערך 45 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

    השבמחק
  3. ועוד שאלה קטנה כמה זה בכוסות 350 גר' קמח?

    השבמחק
  4. אצלי 200 ג' = כוס (לפי הכוס מדידה שלי).

    השבמחק
  5. הכנתי את העוגה .. מעולה
    תודה על המתכון
    שבת שלום
    :)

    השבמחק