12.12.17

סופגניות פסק זמן


הנה הגיע החג האהוב עלי, שמונה ימים של התכנסות משפחתית, סופגניות לביבות חגיגת אורות וכמובן צחוק מתגלגל של ילדים מלאי סוכר. 
מי לא אוהב לקחת פסק זמן מהחיים ופשוט לנוח? אילו רק היה אפשר לעשות את זה יותר...
אז עד שזה יתאפשר יותר קחו פסק זמן של סופגניה.
ויש טיפ שווה במיוחד להתפחה מהירה - לא האמנתי שזה יעבוד!

המתכון הזה שווה במיוחד!!! למה? כי המתכון של הבצק ניתן לי לפני כמה שנים כשהוא היה סודי מקונדיטור מרולדין. 
אז נכון שיניתי אותו קצת (בעיקר הפחתתי סוכר) או שיותר נכון לומר שיפרתי אותו... בקיצר טעים! תנסו. ועכשיו יש גם מיקסר של סאוטר שמככב ועושה את החיים ליותר קלים..


אז צריך להיות בבית?
מיקסר סאוטר חתיך ונוצץ.
חצי קילו קמח - 3.5 כוסות.
ביצה אחת.
1/4 כוס סוכר.
100 גרם חמאה.
גרידת לימון אחד (חובה! אל תוותרו בבקשה).
כפית מלח.
1/2 חבילת שמרים טריים (מהמקררים בסופר).
כוס מים/חלב - 200 מ"ל.
לקרם
ממרח שוקולד פסק זמן.
חטיפי פסק זמן חתוכים.
שמנת מתוקה להקצפה.

אז קדימה להתלכלך:
מערבבים את הקמח, חמאה, סוכר, ביצה והמלח במיקסר. לאחר שמתערבב יפה נוסיף 3/4 מהמים ולאחר שנוצר בצק נוסיף השמרים. את המים הנותרים נוסיף לפי הצורך.
לפני המים והשמרים
אחרי שמוסיפים מים

אחרי הכל כשמתגבש לבצק אחיד
לשים 5 דקות במיקסר במהירות בינונית.
נכסה ונתפיח עד שיכפיל את הנפח.
והנה הטיפ הכי שווה - כסו במגבת ושימו גומיה שתשאר מתוחה ו...ראש שום - ההתפחה תתקצר בחצי מהזמן!





לאחר התפיחה נלוש קצת ביד נכדרר לעיגולים ונניח על נייר אפייה (שלא ידבק).
וניתן כ-20 דקות להתפחה שניה.


נטגן בשמן עמוק.




לציפוי
בסיר נפרד על אש קטנה נשים 4 כפות גדושות של ממרח שוקולד פסק זמן יחד עם 150 מ"ל של שמנת.
נערבב ללא הפסקה עד שמתאחד. נוריד מהאש ונמשיך לערבב.


נטבול סופגניה סופגניה ברוטב וגם נזריק רוטב פנימה ונפזר שיברי פסק זמן.

!!! Kodak moment 
ועכשיו..... בתאבון!


אהבתם את הפוסט???
אתם לא רוצים לפספס אף פוסט - עשו לייק לדף הפייסבוק שלי
רוצים לקבל פוסטים ישירות למייל? הצטרפו ממש פה מצד ימין למעלה.

2 comments:

  1. סופגניות מושלמות!!! שווה להשמין בשבילן :-)

    השבמחק
  2. יאממייי טעים כבר הולכת להכין:)

    השבמחק