12.6.13

קינוח? מי אמר קינוח?

רציתי לפתוח בתודה, נכון נעלמתי לכמעט שבועיים בגלל נפילה מיותרת וחסרת זהירות במדרגות שהשביתה (ועדיין משביתה) את יד שמאל. תודה לכולם על הדאגה והמיילים ששלחתם! אני מרגישה יותר טוב ולאט לאט ביד אחת משלימה את הפוסט שהתחלתי לפני הרבה זמן....

אזהרה!
הפוסט הזה יעשה לכן חשק למתוק, קריאתו וביצועו באחריות המשתמש בלבד.....

היום נלמד להכין קרם ברולה קלאסי, שוקולד ג'אנדויה, טרפלס שוקולד מריר (אלוהי פשוט אלוהי!) ופטיפור פירות! התלהבתם כבר? 
אני הגעתי נלהבת, למה? קודם כל תמיד כייף ללמוד וכמובן להכיר אנשים חדשים (והכרתי בנות מקסימות!!!!) אז קצת על המקום: הסדנה התקיימה ב"סטודיו לבישול" בת"א המקום כשר (כשר!) ונפתח לפני שמונה חודשים. הסדנה הועברה ע"י הקונדיטורית נעמה זעפרני. הסדנה היתה מעשית - מאוד חשוב, כי לפעמים סדנאות הן יותר דיבורים ממעשים. אז כן, כאן נותנים להתלכלך...הנה תראו בעצמכן.




יש גם סדנאות בשריות (אנחנו הרחנו פוקצ'ות ועוד כל מיני) בסדנה שמתקיימת בחדר נפרד - כמו שאמרתי המקום כשר (עם תעודה).

אז מספיק עם הדיבורים... קדימה למעשים:

נתחיל עם קרם בורולה

חומרים:

437 ג' שמנת מתוקה
135 ג' חלב
75 ג' סוכר
6 חלמונים
10 ג' תמצית וניל (משובחת - לא זו של הסופר)


איך מכינים?

בסיר מרתיחים חלב,
במקביל טורפים את הסוכר והביצים,
לאחר הרתיחה מוסיפים את החלב לביצים ב-3 פעמים (שלא תהיה חביתה) ומערבבים כל הזמן.
מחזירים לאש לשתי דקות על אש נמוכה,
מסננים ומעבירים לכלי חרס.


נכניס לתנור שחומם ל-90 מעלות (כן 90 זו לא טעות) למשך שעתיים עד שיתקבל מרקם רוטט אך יציב.
אח"כ נקרר במקפיא לשעה - וכמובן נשרוף קרמל מלמעלה - יצא וווווווווווווואו!





















לסרטון הכנה לחצו פה

ממממממ, למה נמשיך עכשיו????  שוקולד ג'אנדויה!

בניגוד לקרם ברולה מתכון קל ומהיר להכנה (הכל יחסי), והוא לא מלכלך! (חכו חכו שנגיע למתכון של הטראפלס)...

חומרים:

300 ג' שוקולד
300 ג' מחית פרלינה
100 ג' אגוזים


איך מכינים?

ממיסים שוקולד ופרלינה על בן מארי, מורידים מהאש ומוסיפים את האגוזים.
מזליפים לתבנית שקעים ומכניסים למקפיא לשעה שעתיים...
זהו! פשוט לא?







גם לזה יש סרטון הכנה אז לחצו פה

עכשיו נעבור להכנת הטראפלס... חומרים:

250 ג' שמנת מתוקה
500 ג' שוקולד מריר

איך מכינים?

ממיסים על בן מארי שוקולד, לאחר ההמסה מוסיפים את השמנת ומערבלים עד לקבלת מרקם חלק.
מורידים מהאש, ומגלגלים בתוך אבקת קקאו.

אין לי הרבה תמונות מההכנה כי הידיים היו מלוכלכות משהו....
















הכנו גם טארט קרם פטיסייר ופירות, את זה אני אשאיר לפוסט אחר...

מה עוד אפשר לומר, ככה לסיכום: היה כייף, מעניין וכמובן טעים, האווירה טובה ויש מקום לכולם. והכי חשוב כמו שציינתי בהתחלה אין הרבה דיבורים - יש מעשים!

ובכל זאת מה היה לי חסר?
האמת כלום - אולי אופציה לקנות תמצית וניל איכותית.

טעון שיפור - המיקום, אני קצת פחדנית ולהסתובב בדרום ת"א לא הקטע שלי, אז כן שכונת מונטיפיורי זה דרום ת"א! הגעתי לאזור בשש והלכתי ברגל מעזריאלי, היה סביר, אבל לצאת משם אחרי תשע וחצי לא מומלץ - תגיעו ברכב! יש חניה (בחניון של הבניין, עקרונית אחרי שש וחצי די פנוי שם). הבניין עצמו די מוזנח אבל כשנכנסים לשטח הסדנה הכל הופך להיות לבן יותר ונעים (וחדש!).

מסקנה - ארגנו ערב בנות/חברה/מסיבת רווקות ורווקים משולבת ורוצו לאפות או לבשל....

אני ממליצה מאוד !!!!

אז תודה לנעמה השפית על הסדנה!


ולצלם פבל (שחלק מהתמונות כאן שלו).

וכמובן אי אפשר לא לציין את חברת שף דיפו שציפרה אותנו במתנה כייפית - תבנית פאי מתפרקת, פלטה (לאפייה... נו באמת) וקלף לבצק. אפשר למצוא בחנות שלהם כל מה שחלמתם וכל מה שעוד לא חלמתם בכל הקשור למוצרי המטבח!

אז למי שעשיתי חשק הנה קופון שתוכלו לנצל עד סוף החודש... תהנו!



בתאבון.....

2 תגובות: