חודשים נובמבר ודצמבר הם
מלאי ימי הולדת במשפחה שלי וגם של החברות הטובות, בתקופה הזו אני תמיד מוצאת את
עצמי אופה ואופה. השנה נדבקתי לעוגה ה"כושית" מילדותי, אולי בגלל שחציתי
את קו ה-30 או אולי אלו הם געגועים לימי הילדות הפשוטים ונטולי הדאגות... בכל אופן
מצאתי את עמי אופה את אותה עוגה כמה פעמים בגלל ההתלהבות של הסביבה... כמובן שלא
השארתי את העוגה הכושית כמו שהיא קצת שידרגתי והוספתי....
העוגה פשוטה להכנה יש רק
קטע אחד מציק - תנועת "הקיפול" זה לוקח זמן - אבל זה שווה את זה!
אז קדימה למה אתם ממתינים - קדימה להתלכלך...
חומרים:
3 ביצים.
1/2 כוס שמן.
1/2 1 כוסות מים - ניתן להחליף לחלב.
1/2 1 כוסות קמח תופח.
1 שקית סוכר וניל.
1/2 כוס שוקולית.
2 כפות גדושות קקאו.
1/2 כוס סוכר.
לציפוי:
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל.
1 כוס חלב.
1 מיכל שמנת מתוקה.
אז קדימה לעבודה....
נפריד את הביצים, חלמונים בצד וחלבונים במיקסר, נקציף במהירות גבוהה ונוסיף את הסוכר + סוכר וניל לאט ובהדרגה.
ככה צריך לצאת - קצף לבן לבן וחזק |
בקערה נפרדת נערבל את כל שאר החומרים:
אם יש לכם עוד קערה למיקסר מגניב - ובמידה ולא אתם יכולים להעביר את קציפת החלבונים לקערה אחרת ולנקות או כמוני לערבל ידנית בקערה אחרת....
עד שיוצא חלק ללא גושים ונוזלי.... |
נעביר לתבנית
מי רוצה ללקק.....?
נכניס לתנור שחומם בחום בינוני למשך 40-50 דקות.
נוציא מהתנור ניתן לעוגה להצטנן קצת - בינתיים נכין את הציפוי - זה לא מה שאתם חושבים יש עוד טוויסט....
את הציפוי נכין לפי ההוראות על האינסטנט פודינג...
כוס חלב+ שמנת + האינסטנט על הקצפה במהירות גבוהה עד שמתייצב...
נחזור לעוגה...
אחרי שהצטננה (תביאו לה טישו....), הופכים אותה על צלחת, וחותכים באמצע ל-2:
נמרח שכבת ציפוי באמצע:
נסגור - איזה מהממם יצא??? בסוף יש טיפ איך שהעוגה תצא כל כך ישרה....
ונצפה...
מוכן...נכניס למקרר להתייצבות ואח"כ אפשר להוסיף למעלה כל מיני סוכריות שוקולדים - כיד הדמיון :)
בתאבון!
יאמי יאמי.... קדימה רוצו להכין וקבלו מלא מלא מחמאות.
פינת הטיפ
בשביל שהעוגה תצא ישרה וחלקה נצפה את התבנית בנייר אפייה ונגזור את הקצוות...
כאשר העוגה מוכנה הופכים אותה על צלחת ומוצאים את התבנית בעדינות.
ויש בונוס - התבנית נקייה.... :)
מגניב, לא?
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה