כבר הרבה זמן אני מסתובבת עם חשק להכין ממולאים, כמו אז כשהסבתא הבולגריה שלי היתה מכינה... אז אומנם קצת חטאתי למתכון המקורי, אבל ככה זה יותר מעניין,לא?
אז יש גם פלפלים אדומים - קלאסי, וגם עגבניות ובצל (פיכס!!! אבל בעלי אוהב), וגם קישוא אחד ששכב בדד במקרר.
אולי ההכנה נראית קצת ארוכה, אבל מבטיחה מבטיחה ששווה את זה, וזה בכלל לא מסובך (במיוחד שלא עוצרים כל שניה לצלם).
אז קדימה לבשל :)
אה, כן...אשמח לקבל תגובות. חג שמיייייח.
חומרים
6 פלפלים אדומים קטנים.
5 עגבניות.
בצל וקישוא.
בגדול אפשר למלא מה שבא לכם אבל הכמות מתאימה ל: 12-14 ממולאים קטנים.
למלית
500 גרם בשר טחון.
2 עגבניות.
1/3 כוס אורז.
כף גדושה פטרוזיליה.
כף שמן.
מלח פלפל.
לרוטב
2 עגבניות (+כל מה שנרוקן מהעגבניות שנמלא).
3 שיני שום כתושות.
2 כוסות מים.
חבילת רסק עגבניות של 260 גרם.
3 כפות שמן.
מלח פלפל.
אז קדימה לעבודה
קודם כל נרוקן את הפלפלים, עגבניות, בצל, קישוא וכל מה שחלטנו למלא.
יש לחתוך את הכיפה ולרוקן את המלית.
(את מלית העגבניות יש לשמור בצד להמשך).
עכשיו נכין את המלית:
בקערה נערבב את הבשר הטחון, האורז, העגבניות הקצוצות, השום, הפטרוזיליה, השמן ומלח פלפל.
ונמלא את הממולאים במלית, חשוב למלא כשלושה רבעים מהנפח מכיוון שהאורז מתנפח בבישול, ונסגור עם הכיפה כמו מכסה.
ועכשיו לרוטב:
בסיר נחמם את השמן, נזהיב שום ונוסיף את העגבניות, לאחר שהעגבניות מתרככות נוסיף את הרסק והמים מלח פלפל ונבשל על אש גבוהה.
כאשר הרוטב רותח ומבעבע, נכניס לסיר את הממולאים שהכנו, כמה שיותר צפוף.
אני הכנתי בשני סירים, וחילקתי לשניים את הרוטב... אך רצוי להכין את הכל בסיר אחד גדול.
נבשל על אש קטנה כשעה.
לאחר מכן נכניס את הסיר לתנור (ללא מכסה) ל-10 דקות בחום של 200 מעלות - להזהבה.
ו-בתאבון!
לגיוון
טיפ בולגרי אמיתי - לפני שמכניסים לתנור, לוקחים קערה קטנה טורפים ביצה וכף גדושה של קמח ויוצקים מעל הממולאים - ולתנור... נותן טעם בולגרי מיוחד :)
הטיפ הבולגרי..זה לא בולגרי אם אין כמה תוספות אקסטרה למתכון המקורי שהופכות את כל המנה לסיפור אחר לחלוטין. אנסה את זה בקרוב!
השבמחקמגניב! תחזרי לספר לי איך יצא...
השבמחק