13.9.12

לחמניות רכות ואווריריות






















חומרים

3.5 כוסות קמח.
כף שמרים יבשים (או חצי חבילת שמרית).
2 כפיות מלח שטוחות.
2 כפות גדושות סוכר.
3/4 כוס מים פושרים.
1/4 כוס שמן.
1 ביצה.
ביצה וסומסום להברשה.

אז קדימה לעבודה

לעבד את המצרכים לבצק - במידה ומשתמשים במיקסר (מומלץ...) להשתמש בוו לישה:



מעצבים לכדור:












מתפיחים עד הכפלת הנפח - בערך שעה עד שעה וחצי.


מעצבים לצורות של לחמניות, אני עיצבתי כך:


ואפשר גם כך:












ונותנים להם לתפוח שוב למשך 20 דקות.
להבריש בעדינות בביצה טרופה, לפזר סומסום/זעתר/מלח גס וכו'...








מכניסים לתנור שחומם בחום בינוני (180 מעלות), בסביבות 20 דקות.
בתאבון....



כמה טיפים לגיוון:
- בא לכם לחמניות מתוקות - יש לשים 4 כפות סוכר גדושות (במקום 2) ולאחר
   שהלחמניות יוצאות מהתנור (ממש כאשר הן חמות), להבריש ב-4 כפות דבש
   שחוממו קלות במיקרוגל.
- רוצים לחמניות מיוחדות - לאחר ההברשה בביצה הוסיפו זעתר או קצח.
- כאשר מתפיחים את הבצק, במקום להשתמש בנייר נצמד אפשר להשתמש בכובע
   אמבטיה חד פעמי - יש אטימה מלאה וגם אפשר להשתמש בזה שוב ושוב -
   חסכוני וידידותי לסביבה :)

8 תגובות:

  1. נראה מעולה!!!!
    תתחדשי על הבלוג..

    השבמחק
  2. נהנתי מאוד לראות את שלבי ההכנה בתמונות, קל להבנה ושיהיה לך המון בהצלחה

    השבמחק
  3. מה מידת הכוס????

    השבמחק
  4. הי,

    מידת הכוס היא 200 גרם.

    בהצלחה!

    השבמחק
  5. איך יצא לך כל כל הרבה לחמניות מהכמות כזו של לחמניות לי יצא 10 יחידות?

    השבמחק
  6. הי אסתי,
    אני עושה אותן קטנות ומתפיחה שוב.

    השבמחק
  7. שלום
    רציתי לדעת כמה גרם יש בכל כוס
    תודה

    השבמחק