טוב את הפוסט הזה אני צריכה להתחיל בהתנצלות... אני "חייבת" אותו כבר מעל חודש לחברה שבהריון וראתה את המתכון ומחכה ומחכה לו.... אז רותם (מווגאס!!!) הפוסט הזה מוקדש לך!
המתכון הוא קינוח מיוחד בעיניי גם חמצמץ (בגלל הלימון) וגם יש בו נגיעות מלח, כן כן זו לא טעות מלח. 99% מהטועמים (השפנים היו הייטקיסטים מהעבודה של בעלי - איזה כייף לכם!) אהבו את זה - היה אחד שלא עף על זה... אז נראה לי שאני אזרום עם ה-99% שאהבו.
המתכון שוב בהשארת מרתה סטיוארט המופלאה שיש לה אינספור מתכונים הזויים ושווים!
אז מה צריך?
לשכבת הבצק:
170 גרם חמאה (קרה קרה) מגוררת
350 גרם קמח
1/2 כוס סוכר
1 כפית מלח גס (כמו שהוא לא גרוס)
לשכבת הלימון:
4 ביצים גדולות
1/2 כוס סוכר
3 כפות קמח
1/2 כפית מלח גס (כמו שהוא לא גרוס)
3/4 כוס מיץ לימון טרי (רק טרי!)
1/4 כוס חלב
אבקת סוכר לקישוט
אז קדימה בוא נלכלך את המטבח...
לשכבת הבצק:
מגרדים את החמאה (הקרה) - טיפ" להכניס אותה למקפיא לרבע שעה.
בעלי מדגמן גירור בפומפיה |
מערבבים בקערה את הקמח עם החמאה, הסוכר והמלח לתערובת של פרורים גסים.
נרפד תבנית אפיה מלבנית בנייר אפיה ונשמן אותו במעט חמאה.
נעביר את התערובת לתבנית ונהדק אותה.
נכניס למקפיא לרבע שעה.
ובמקביל נדליק את התנור ל180 מעלות.
לאחר ההקפאה נאפה בתנור במשך רבע שעה עד הזהבה קלה.
עכשיו אפשר להכין את שכבת הלימון:
נטרוף בקערה את הביצים, סוכר, מלח וקמח לתערובת חלקה.
נוסיף את הלימון והחלב ונערבב.
יוצקים על שכבת הבצק (החמה - אין צורך לצנן).
ננמיך את התנור ל-160 מעלות, ונאפה עד ששכבת הלימון מתייצבת (בערך 20 דקות).
ננמיך את התנור ל-160 מעלות, ונאפה עד ששכבת הלימון מתייצבת (בערך 20 דקות).
יש לצנן לפחות חצי שעה, ואז לחתוך..... לסיום סיומת לפזר אבקת סוכר למעלה ולטרוף!
טיפ: אחרי לילה במקרר - החיתוכיות הרבה יותר טעימות!!!
טיפ: אחרי לילה במקרר - החיתוכיות הרבה יותר טעימות!!!
בתאבון!!!!!!!!!!!!!
אהבתם את הפוסט??? אתם לא רוצים לפספס אף פוסט - עשו לייק לדף פייסבוק שלי.
רוצים לקבל פוסטים ישירות למייל??? הצטרפו ממש פה מצד ימין למעלה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה