4.6.14

מאכלים שילדים אוהבים

נכון זה נראה שזה קצת באיחור כי חג שבועות היה אתמול... אבל אחרי כמה פציעות ובתי חולים התיישבתי לכתוב את הפוסט. אגב אין מה לדאוג לכולם השלום.

לכבוד החג הוזמנתי לסדנת שבועות מיוחדת, מאכלים שילדים אוהבים או איך לגרום גם לילדים שהם סרבני מוצרי חלב וירקות לאוכל ובכייף.
את הסנדא העבירה אינס שהיא בעלת בלוג מעלף בשם תיק אוכל ושפית שגרה בצפון הרחוק (ועשתה לי חשק לעבור לשם עם כל הירק הטרי שהביאה איתה משם). אינס נתנה טיפים ואני בטוחה שלא רק הילדים ייהנו אלא גם ההורים, אני בטוח נהנתי!

בנוסף העבירה לנו שרית עטיה, דיאטנית קלינית, הרצאה על חשיבות החלב ועל חשיבות הארוחה המשפחתית. יסלחו לי כל הטבעונים ומתנגדי החלב - אבל ההרצאה ניפצה הרבה מיתוסים! 
מה אני לקחתי מההרצאה?

לצריכה של מוצרי חלב יש המון יתרונות ביניהם: השגת מסת עצם מירבית בגיל ההתבגרות, הפחתת הסיכון  לאוסטיאופורוזיס, שמירה על משקל גוף תקין, מניעה וטיפול ביתר לחץ דם, מניעת התסמונת המטבולית, מניעת סכרת מסוג 2, מחלות לב וכלי דם וגם מניעת סוגים מסוימים של סרטן 2. על כן רשויות וארגוני בריאות ברחבי העולם ממליצים לילדים ולמבוגרים לצרוך מוצרי חלב כחלק מתזונה בריאה 3.

ארוחה משפחתית היא הזדמנות לזמן איכות עם הילדים!
מחקרים מראים שאכילה משפחתית לא רק מקנה הרגלים בריאים היא גם משפרת את איכות התזונה של הילדים. וכתוצאה מכך הילדים אוכלים ארוחות מגוונת ומאוזנת יותר.

איך אנחנו יכולים לעזור לילדים שלנו (ולנו)?
במוצרי חלב יש נבחרת (מנצחת!) של רכיבים תזונתיים: חלבון מלא, ויטמין B12, A מגנזיום, אבץ וסידן.
מוצרי החלב מעשירים את התזונה שלהם (ושלנו!).
אז די לפטפטת הנה כמה מתכונים שאהבתי, ואל דאגה יש פה רוטב לסלט למבוגרים שיעיף לכם את החיך!!!!

שבלולי גבינה אפויים


חומרים:
1 כוס חלב (מעשיר את הבצק ובזכותו הבצק רך יותר)
1 קילו קמח
2.5 כפות שמרים יבשים (להוסיף ישרות לקמח)
5 כפות שמן זית
1.5 כוסות מים פושרים
1 כפית מלח (להוסיף בסוף כי שמרים לא אוהבים מלח...)

למילוי:
פה אפשר לשחק עם המילויים - ילדים שפחות אוהבים ירקות או פחות מוכנים לנסות דברים חדשים אוכלים את זה יופי טופי (עצה שלי אל תגלו להם מה יש בפנים, גם לא אחרי שהיה להם טעים... מניסיון הם לא מוכנים לאכול בפעם הבאה).

1 גבינה לבנה 250 גרם.
1 חבילה גבינת טוב טעם.
קישואים מגוררים דק/ גמבה קלויה/ חצילים קלופים קלויים/ כל מה שעולה לכם בראש
3 שיני שום כתושות
3 עלי בזיליקום קצוצים
מלח פלפל

לציפוי: ביצה.

הכנה:
לשים את הבצק ומשאירים להתפחה. מחלקים לכדורים בגודל קלמנטינה וכל כור מרדדים לעלה..
מורחים על כל שורה מלית גבינה ומקפלים וגלגלים לשבלול מצפים בביצה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות עד שזהוב.
בתאבון!

מאפינס גבינות וירקות - 12 יחידות
מרכיבים:
1 קוטג'
2 כוסות של ירקות - איזה שאוהבים קצוצים דק או מרוסקים גס בפומפיה.
5 כפות קמח תופח.
פלפל מלח.
3 ביצים.

הכנה:
מערבבים את כל החומרים משמנים קלות תבנית שקעים ואופים בתבנית מאפינס בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
בתאבון!

שלגוני יוגורט ופירות
השלגונים האלו יכולים להיות חטיף טעים בירא ומקרר לקייץ וגם ארוחת ארבע כי הם מכילים יוגורט סילאן ופירות - איזה ילד (או מבוגר) יגיד לזה לא??


מרכיבים:
2 מיכלי יוגורט
2 כפות סילאן
פירות טריים חתוכים לקוביות או מגוררים - בכמות של כוס
כוסות פלסטיק קטנות מאוד - כמו ליין.
ניילון נצמד ומקלות ארטיק

הכנה:
בבלנדר מכניסים לבלנדר את כל המרכיבים טוחנים מחלקים לכוסות עוטפים בניילון נצמד ונועצים במרכז מקל ארטיק.
מקפיאים ללילה ו... בתאבון!


ועכשיו כמובטח הסלט הכי טעים בשכונה עם רוטב טחינת יוגורט - כן כן - תעופו על זה!!!!!
לרוטב:
1 מיכל קטן של יוגורט טבעי.
2 כפות טחינה.
כפית סילאן.

מערבבים הכל בבלנדר מוט......יאמי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הצעה לסלט מטריף -
3 בטטות וגזרים פרוסים דק דק במנדולינה או קולפן - אופים בתנור בחום של 200 מעלות עד השחמה.
7 עלי חסה גדולים.
1/2 כוס נבטים 
1 כוס רצועות דקות של כרוב לבן.
100 גרם גבינת בולגרית מגוררת.

מערבבים ושמים את הרוטב - תענוג צרוף!!!

אהבתם את הפוסט??? אתם לא רוצים לפספס אף פוסט - עשו לייק לדף הפייסבוק שלי
רוצים לקבל פוסטים ישירות למייל? הצטרפו ממש פה מצד ימין למעלה.

4 תגובות: