13.5.14

עוגת גבינה ניו-יורק


חגיגת שבועות החלה....!!! בהתאם למסורת אני מתחילה לפנק אתכם במתכונים וגם בקרוב יעלה טאב שלם של מתכונים לשבועות, איזה כייף!

כחלק מההכנות לחג החלבי והכייפי הזה (לא לדאוג אני לא צמחונית...!) התחדשתי לי בתבנית אפייה נחמדת של ארקוסטיל שלא נדבק אליה כלום - עוד מעט תראו בעצמכם! והכנתי עוגה טעימה במיוחד, למה במיוחד אתם שואלים...כי כל מי שאכל ממנה לא הסתפק בפרוסה אחת ואפילו לא בשתיים.... ציון לשבח במיוחד הוא שוב לגבינות של גד - כמו בפוסט הקודם הפעם הגבינות ה"שמנות" יותר מככבות... אבל כזו על עוגה גדולה כ"כ זה פחות נורא...לא?



אז מה צריך?
רצוי תבנית של ארקוסטיל - תתפנקו מה יש... ההשקעה משתלמת!

לתחתית:
150 גרם בסקוויטים.
100 גרם חמאה.

למילוי:
1 גבינה של גד 30% - מסדרת ניו יורק החדשה.
1 גבינה לבנה 5%.
1 גבינת ריקוטה פרסקה 9% של גד.
3 ביצים.
1/2 כוס סוכר.
1 כף גדושה של קורנפלור.
1 כפית תמצית וניל.

לציפוי:
125 מ"ל שמנת מתוקה.
1/2 כוס חלב.
1/2 חבילה/40 גרם של אבקת אינסטנט פודינג וניל.
10 תותים.

ואפשר להגזים ולהכין גם רוטב פסיפלורה טרי...
3 פסיפלורות טריות
2 כפיות סוכר

שנתחיל לעבוד?

אז קודם כל ממיסים 100 גרם חמאה, ובמקביל במאסטר סלייסר (המלך!!!) טוחנים גס יחסית את הביסקוויטים.



מערבבים, ומהדקים לתבנית.
מניחים להתייצב במקפיא לחצי שעה לפחות או עד שמסיימים עם שלב המילוי.


בקערה (כן כן ידני ולא במיקסר למרות שמי שממש רוצה יכול), נערבל 3 ביצים את הגבינות: גבינה של גד 30%, גבינה לבנה 5% וגבינת ריקוטה פרסקה 9% של גד.
1/2 כוס סוכר, 1 כף גדושה של קורנפלור, וכפית תמצית וניל.


נערבב היטב עד שלא יהיו גושים.
נמזוג לתבנית
ונשים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות - למשך 10 דקות ולאחר מכן נוריד את החום ל-150 מעלות למשך 45 דקות.
חשוב לשים לב!!


לאחר שהעוגה מוכנה, נותנים לה להצטנן צינון מלא ולאחר מכן למקרר ללילה נוח.
לאחר שנחה לילה ורק אז - נחלץ את העוגה מהתבנית.
אם הקשבתם לי והתפנקתם בתבנית של ארקוסטיל - לא צריך בכלל להתאמץ - מעבירים סכים בדפנות - והופכים על צלחת.
יצא מוווווושלם!




עכשיו נכין את הציפוי:  נקציף במיקסר - סוכר, אינסטנט פודינג וניל ושמנת מתוקה.


מי בא לעשות לי כלים...?

ונסדר את התותים....איך שרוצים.

טיפ: אני פרסתי את התותים בפורס ביצים... אין צורך לקנות פורס מיוחד שההבדל שלו הוא זה שהוא עולה פי 5...


נראה יאמיייי


ונצלחת....

אגב הרוטב פסיפלורה שימש לצילחות... מכינים אותו כך:
מרוקנים 3 פסיפלורות לסיר קטן על אש נמוכה מוסיפים 2 כפיות סוכר ומערבבים עד שמסמיך, באזור ה-10 דקות.
לא לעזוב את הסיר, חובה להמשיך לערבב.....


אז קדימה להכין...ההצלחה מובטחת!


אהבתם את הפוסט??? אתם לא רוצים לפספס אף פוסט - עשו לייק לדף הפייסבוק שלי
רוצים לקבל פוסטים ישירות למייל? הצטרפו ממש פה מצד ימין למעלה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה