5.3.14

מה הקשר? בירה נשר..... או מתכון ללחם בירה וזיתים


נתחיל בחדשות מרעישות!!! ילדתי בשעה טובה ובמזל טוב אני בחופשת לידה. מחר הבובה הקטנה שלנו בת חודש ולכבוד המאורע החלטתי לחזור למטבח בקטנה (כי אין סיכוי לבשל משהו היות וההורים דואגים לאכלס את המטבח בשלל תבשילים...). מכיוון שיש קונטיינרים של בירה שחורה (נו זה טוב להנקה...) אז החלטתי לעשות לחם שיהיה מה לאכול ובצירוף מקרים טמפו הוציאה מהדורה מוגבלת של נשר מאלט וקיבלתי חבילה של פינוקים... אז חגיגה כפולה ומכופלת לפנינו!



אז למה בכלל לשתות בירה נשר מאלט? 
זו שתיה מוגזת בריאה יחסית (עדיפה מקולה לדוגמא) שילדים אוהבים יש בה ויטמינים ומינראלים, ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל. 
טובה להנקה - מעודדת ייצור חלב (זה מה שטענו יועצות ההנקה וגם הסבתות).
ולמי שרוצה מידע נוסף ומפורט יותר כנסו לפה.

ניתן למצוא את המהדורה המוגבלת ברשתות במהלך חודש פברואר.

ונעבור למתכון....

חצי קילו קמח - אני עשיתי 250 גרם קמח לחם לבן + 250 גרם קמח מלא.
330 מ"ל בירה נשר מאלט בטמפ' החדר.
1/2 1 כפיות מלח.
2 כפיות שמרים יבשים.
חצי כוס זיתים שחורים.

אופן ההכנה

בקערת המיקסר נשים את הקמח המנופה נוסיף מלח ונערבב היטב. נוסיף את השמרים ונערבב היטב.


נוסיף את הבירה ונערבל עד ליצירת בצק אחיד.




נוסיף את הזיתים ונערבב.
נניח את הבצק בקערה משומנת, נכסה בניילון נצמד ונניח לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר שתפח נלוש ביד (שיצא האוויר מהבצק) ונגלגל לכיכר מאורכת נניח בתבנית ונכסה שוב בניילון נצמד להתפחה שנייה.
לפני
אחרי התפחה שנייה (יצא מבולגן...)
נחמם תנור לחום של 220 מעלות.
לפני שנכניס את הלחם לתנור נניח קערה בתחתיתו שבתוכה כוס מים - זה ייצור אדים ונקבל קראסט טוב של לחם.
אחרי 10 דקות שהלחם בתנור נוריד את החום ל-180 מעלות ונמשיך לאפות.

נאפה כ-45 דקות או עד שהכיכר תשחים.
לאחר מכן נוציא מהתבנית ונכניס לעוד כמה דקות שהלחם יקבל קראסט גם מלמטה.

נצנן על רשת, ונחתוך רק לאחר צינון מלא.
בתאבון!







והנה האחים הקטנים שלי מאוד מרוצים מהבירה - סוף סוף שותים מוגז ולא מים ככה שהם מרגישים כמו גדולים...

לחיים!




תגובה 1:

  1. כתבתי לך גם בפייס - הלחם נראה ממש טוב וקל להכנה
    הוספתי לרשימה של יום שישי - לבראנץ של יום שבת
    אחזור לדווח איך יצא.
    תום

    השבמחק