5.1.14

טחינה ובונוס - פוסט שווה במיוחד!

היו אצלינו חברים לפני זמן מה ומאוד התלהבו מהטחינה שהכנתי. מסתבר שלמרות שחשבתי שזה "מתכון" מיותר שלא צריך להיכנס לבלוג כי זה ממש בסיסי - יש מי שחולק עלי. אז לטובת כל מי שלא יודע הנה מתכון פשוט וטעים.


מי שקרא את הכותרת של הפוסט מחפש את ה"בונוס" - יש לי את המכשיר הכי מדהים עלי אדמות!!! הוא נקרא מאסטר סלייסר (Master Slicer) ולא משנה מה תגידו הוא אכן מאסטר!!! (המג'ימיקס המשוכלל שלי עומד מבוייש בפינה... רק שבעלי לא קורא את זה..).





המכשיר הזה יופיע לפחות במיליון פוסטים הקרובים - זהירות חפירה! למה? כי הוא באמת מושלם הוא חותך, קוצץ מקציף ועוד ועוד והכי נחמד - קל לשימוש ומתנקה בקלות (רק גורם לצרות למי שקנה מג'ימיקס משוכלל ובסוף הוא בפינה...). אז אני מאוהבת בו וגם בעלי - למה? כי הוא עושה חיים קלים - סלט של 5 צבעים ב-8 סיבובים, יותר קל מזה??? אין!
אז אם אתם רגע לפני פתיחת הדיאטה הגדולה כי הקייץ מתקרב בצעדי ענק, או בא לכם לפנק את האישה/בעל/ילדים - נו מי שמבשל... אז זה המכשיר בשבילכם.
מה גם שלי יש את ההרחבה של המכשיר - מנדולינה מגניבה שעושה אפילו ז'וליאנים!!! ועוד... אני אשמור את זה לפוסט הבא - נו תהיו קצת במתח...

אז נעבור ל"מתכון" לטחינה - אני הכנתי טחינה ירוקה אבל ניתן להכין טחינה עם כל תוספת שבא לכם.

מה צריך?
טחינה גולמית.
מים קרים (כן כן קרים מהמקרר).
לימון.
חופן ענקי של פטרוזילה (לא חובה - זה לטחינה ירוקה)
פפריקה מתוקה/חריפה.
שן שום.
מלח ופלפל.

איך מכינים...
שוטפים את הפטרוזליה ומייבשים (איך? במייבש של המאסטר סלייסר!).



 קוצצים בקוצץ - של.... הבנתם מאסטר סלייסר...



מוסיפים שום כתוש (אני אוהבת לפחות 2 שיניי שום אך זה תלוי בכם - אפשר גם לוותר לחלוטין).

6-8 כפות גדושות של טחינה גולמית.


ובהתאמה 6-8 כפות של מים (קרים קרים מהמקרר - למה אתם שואלים?  כי יוצאת טחינה לבנה יותר!)

נוסיף לימון שלם סחוט (איך נסחט? נכון! במסחטה של המאסטר ישר לתערובת! - מכשיר גאוני או לא?????)

לפני
אחרי
 נוסיף מלח פפריקה ופלפל.

ונערבל (עם המקציף - מאסטר כבר אמרתי??!?!!) .... כמה סיבובים וזהו - מוכן!




אגב להכין סלט לוקח בדיוק 5 סיבובים, והכי שווה לא צריך לנקות את המאסטר כי הטחינה כבר בפנים.... ולא פחות חשוב חותכים ל2 את המלפפון ול2 את העגבניות וזהו מסובבים - וזה מה שיוצא:

5 סיבובים ביד אחת!

מוכן! מתאים לעצלנים....

בתאבון :)

טיפים:
מי שאוהב את הטחינה שלו נוזלית יכול להוסיף מים, מי שאוהב יותר מוצק שיוריד מים (על הלימון לא לוותר!).
במקום פטרוליזיה אפשר פלפלים קלויים (זה סופני!) או חצילים קלויים או כל מה שאתם אוהבים.

אז מי שהתלהב כמוני מהמכשיר אני רוצה לציין שיש מיליון חיקויים כמו לכל מוצר, אני ממליצה בחום חום חום לקנות את המקור של חברת כרמל דיירקט - זה גם מגיע עם אחריות לשנה, גם אתם יודעים שיש למי לפנות וגם המכשיר אמין.
(יש לי מכרים שקנו חיקוי שנשבר אחרי חודש וכו'... אז...
לחצו לאתר של כרמל דיירקט לי יש את הסופר בוקס שמכילה את הכל... ועל זאת ועוד בפוסט הבא...


תמונות יח"צ - מהאתר של כרמל דייקרט
חשוב לי לציין עוד כמה יתרונות של המאסטר סלייסר - הוא מתקבע למשטח העבודה ע"י 4 רגלי ואקום, הצלוחית שמתחברת אליו ננעלת ולכן מאפשרת שימוש ביד אחת!!!

בתאבון!


אהבתם את הפוסט??? אתם לא רוצים לפספס אף פוסט - עשו לייק לדף הפייסבוק שלי
רוצים לקבל פוסטים ישירות למייל? הצטרפו ממש פה מצד ימין למעלה.

4 תגובות:

  1. מגניב מורן, כמה עולה התענוג הזה?
    יש לך מושג..?

    השבמחק
  2. ברור - זה עולה 180 ש"ח לערכה הבסיסית שזה המאסטר + הקוצץ + המייבש חסה + מקציף.
    והערכה של המנדולינה וכל התוספות עוד 100 ש"ח.
    שווה כל אגורה!!!

    עכשיו יש מבצע של 159 ש"ח על הערכה הבסיסית
    http://www.lastprice.co.il/product.asp?productid=21030&gclid=CJ-TgZDd57sCFYZd3godwi0A7A

    השבמחק
  3. זה כולל המסחטה ?

    השבמחק
    תשובות
    1. הערכה עם התוספות אכן כוללת מסחטה. כמו בתמונה האחרונה.

      מחק