3.5 כוסות קמח.
כף שמרים יבשים (או חצי חבילת שמרית).
2 כפיות מלח שטוחות.
2 כפות גדושות סוכר.
3/4 כוס מים פושרים.
1/4 כוס שמן.
1 ביצה.
כף שמרים יבשים (או חצי חבילת שמרית).
2 כפיות מלח שטוחות.
2 כפות גדושות סוכר.
3/4 כוס מים פושרים.
1/4 כוס שמן.
1 ביצה.
ביצה וסומסום להברשה.
אז קדימה לעבודה
לעבד את המצרכים לבצק - במידה ומשתמשים במיקסר (מומלץ...) להשתמש בוו לישה:
מתפיחים עד הכפלת הנפח - בערך שעה עד שעה וחצי.
מעצבים לצורות של לחמניות, אני עיצבתי כך:
ואפשר גם כך:
להבריש בעדינות בביצה טרופה, לפזר סומסום/זעתר/מלח גס וכו'...
מכניסים לתנור שחומם בחום בינוני (180 מעלות), בסביבות 20 דקות.
- בא לכם לחמניות מתוקות - יש לשים 4 כפות סוכר גדושות (במקום 2) ולאחר
שהלחמניות יוצאות מהתנור (ממש כאשר הן חמות), להבריש ב-4 כפות דבש
שחוממו קלות במיקרוגל.
שהלחמניות יוצאות מהתנור (ממש כאשר הן חמות), להבריש ב-4 כפות דבש
שחוממו קלות במיקרוגל.
- רוצים לחמניות מיוחדות - לאחר ההברשה בביצה הוסיפו זעתר או קצח.
- כאשר מתפיחים את הבצק, במקום להשתמש בנייר נצמד אפשר להשתמש בכובע
אמבטיה חד פעמי - יש אטימה מלאה וגם אפשר להשתמש בזה שוב ושוב -
חסכוני וידידותי לסביבה :)
- כאשר מתפיחים את הבצק, במקום להשתמש בנייר נצמד אפשר להשתמש בכובע
אמבטיה חד פעמי - יש אטימה מלאה וגם אפשר להשתמש בזה שוב ושוב -
חסכוני וידידותי לסביבה :)
נראה מעולה!!!!
השבמחקתתחדשי על הבלוג..
תודה רבה :) ובתאבון
השבמחקנהנתי מאוד לראות את שלבי ההכנה בתמונות, קל להבנה ושיהיה לך המון בהצלחה
השבמחקמה מידת הכוס????
השבמחקהי,
השבמחקמידת הכוס היא 200 גרם.
בהצלחה!
איך יצא לך כל כל הרבה לחמניות מהכמות כזו של לחמניות לי יצא 10 יחידות?
השבמחקהי אסתי,
השבמחקאני עושה אותן קטנות ומתפיחה שוב.
שלום
השבמחקרציתי לדעת כמה גרם יש בכל כוס
תודה