10.2.13

כדורי שוקולד





אין כמו כדורי שוקולד, מי לא אוהב את זה? אפילו מי שלא אוהב קוקוס (כמוני) אוהב כדורי שוקולד. אני אוהבת אותם פשוטים, כמו של הילדים, בלי רום או ליקר קוואנטרו... הכנתי אותם לקינוח לסופה של ארוחה חלבית יחד עם עוגת תפוזים (המתכון יהיה כאן ממש בקרוב - בלחיצת כפתור). ההכנה ממש פשוטה, מה שלוקח זמן זה גלגול הכדורים. אם יש לכם ילדים הרווחתם פעילות להם ונחת לכם (נו חוץ מהלכלוך - לא להיות קטנוניים, אי אפשר לקבל גם שקט וגם שישאר נקי...). בכל מקרה ההכנה שווה את הטעם - אז קדימה לרוץ לסופר לקנות את החומרים..


חומרים:

250 ג' ביסקוויטים.
150 ג' שוקולד מריר (חבילה וחצי).
50 ג' חמאה.
2 כפות סוכר או חבילת סוכר וניל אחת (מומלץ!).
8-9 כפות חלב.
(אפשר לוותר על החלב ואז יהיה פרווה וגם אפשר לוותר על הקירור במקרר)...












אז קדימה להתלכלך...

על סיר קטן בגז נמיס את החמאה והשוקולד, יש להקפיד שלא ירתח...



במקביל יש לקצוץ/לטחון או איך שלא תקראו לזה את הביסקוויטים - חשוב לא דק מידי כי אז לא מרגישים אותם בכדורי שוקולד... יש לחתוך לגדלים שונים, כך:



ונכניס לקערה,






לערבב לאט לאט עם תערובת השוקולד המומס, ונכניס למקרר לשעה שיתקשה ונוכל להכין כדורים.


לאחר כשעה נכין מלא מנג'טים לכדורים ונתחיל לכדרר :)








נכין צלחת עמוקה עם קוקוס ונגלגל.







ונתחיל למלא...


וכעבור שעה קלה.... מוכן.


נכניס למקרר שיצטנן עוד קצת וזהו אפשר לאכול...



תתעלמו לרגע מהמפה הגרוזינית (בתמונה זה נראה יותר גרוע מהמציאות....!) איזה מעמד מדהים, לא?





בתאבון.....





3 תגובות:

  1. תגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.

    השבמחק
  2. כל פעם שאני מכינה כדורי שוקולד אני מוצאת את עצמי אוכלת את כל התערובת בהכנה ואז נשאר איזה כדור או שניים לאורחים. נזק הדבר הזה! כל כך טעים.

    השבמחק
  3. תנסי ללעוס מסטיק מנטה תוך כדי הכנה, כך לא יהיה לך טעים לאכול מהתערובת....

    השבמחק